Aquarium thermometer: Ontdek hier de 16 beste aquariumthermometers!

De aquarium thermometer: Een onmisbaar hulpmiddel als jij er zeker van wilt zijn dat jouw vissen en aquariumplanten in de juiste temperatuur leven. Ze zeggen niet voor niets: meten is weten!

In dit artikel nemen wij je mee in de beste aquarium thermometer van 2021. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een aquarium thermometer, waarom je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips over hoe je het beste een thermometer in je aquarium plaatst én wat je moet doen als dit product stuk gaat. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste aquarium thermometer van 2021

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste aquariumthermometer van 2021, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij voor jouw aquarium uit? We zijn erg benieuwd!

Onze top 5 aquarium thermometers

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere aquariumliefhebbers ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Analoge aquariumthermometer zonder merk

Het eerste product in onze top vijf is bovenstaande analoge aquariumthermometer zonder merk. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten!

Wanneer je dit product koopt, krijg je twee strips voor het meten van de temperatuur van jouw aquarium. Je plakt de strip aan de buitenkant van je aquarium, zodat je altijd kunt zien of het water op de juiste temperatuur is voor jouw vissen

Qua meetbereik meet dit product de temperatuur vanaf 10 tot 40 graden. Een redelijk straight forward product zonder al teveel poespas. Meer heb je niet nodig toch?

Aquarium thermometer van Tetra

Het tweede product in onze top vijf is de aquarium thermometer van Tetra. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com

Deze aquariumthermometer van Tetra is érg nauwkeurig dankzij vloeibare kristallen en bevestig je aan de buitenkant van jouw aquarium. Qua meetbereik gaat de temperatuurmeting van 20 graden tot 35 graden.

Wat ook goed is om te weten, is dat je bij dit product stapelkorting krijgt. Deze kan oplopen tot 15% voor wanneer je meerdere producten tegelijk besteld. Wat wil je nog meer?

Digitale aquarium thermometer van Trixie

Het derde product in onze top vijf is de digitale aquarium thermometer van Trixie. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 2 reviews op bol.com

Deze thermometer is voorzien van een 90 centimeter lange kabel tussen de voeler en de thermometer zelf. Zo kun je de thermometer op een zichtbare plek buiten het aquarium hangen en de voeler op de goede plek in het aquarium.

Daarnaast meet deze aquarium thermometer op één decimaal nauwkeurig de temperatuur. Hierdoor weet je precies wat de temperatuur in jouw tank is! Qua meetbereik meet deze thermometer de temperatuur van 20 tot 50 graden.

Aquariumthermometer van Aqua Nova

Het vierde product in onze top vijf is de aquariumthermometer van Aqua Nova. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en één review op bol.com en het is één van de nieuwere producten op de markt.

Deze glazen aquariumthermometer van Aqua Nova is zo’n 15 centimeter lang en heeft een meetbereik van 0 tot 40 graden. Met een zuignap kan je dit product aan de binnenkant van jouw tank plaatsen, zodat de temperatuur perfect gemeten kan worden.

Digitale aquariumthermometer van Ferplast

Het laatste product in onze top vijf is de digitale aquariumthermometer van Ferplast. En ook dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en één review op bol.com.

Deze digitale thermometer is compleet uitgerust met zuignappen, voor bevestiging aan de aquarium wanden, een lange kabel en een meetpunt waarmee je de watertemperatuur in jouw aquarium nauwkeurig kan meten.

Het is een erg compacte digitale aquariumthermometer dat precies doet wat je ervan mag verwachten.

Zit jouw aquariumthermometer niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 45 verschillende thermometers voor jouw aquarium hebben!

Wat is een aquarium thermometer?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed idee van wat een aquarium thermometer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Zeer waarschijnlijk ben jij al bekend met wat een thermometer is. Dit is een apparaatje waarmee je de temperatuur kan opmeten. Dit kan bijvoorbeeld van jouw lichaam zijn als je koorts hebt of van vlees dat op de BBQ ligt. Je hebt diverse soorten thermostaten, waaronder dus ook voor een aquarium.

Dit product meet niks anders dan de temperatuur van het water en dit kan zowel analoog als digitaal zijn. Er zijn in die zin dus grofweg twee soorten aquarium thermometers.

Een analoge thermometer plaats je in het aquarium en meet vanuit het water de temperatuur. Je kan dit soort herkennen aan de glazen behuizing, met daarin een rode of grijze/zilveren vloeistof.

Een digitale thermometer heeft een meetsonde die je in het water hangt, waarbij de thermometer zelf buiten het aquarium hangt. Maar waarom zou je dan een aquarium thermometer kopen? Lees snel verder!

Een thermometer voor je aquarium uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een aquarium thermometer moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

digitale thermometer aquarium

Waarom een aquarium thermometer kopen?

Nu je weet wat een aquarium thermometer is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk een product wat belangrijk kan zijn om in huis te halen. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die sponsfilters met zich mee brengen.

Het is belangrijk om deze punten goed door te lezen, zodat je zelf kan bepalen wanneer je er één zou moeten kopen.

Je kan er altijd de temperatuur mee meten

Misschien wel het met meest belangrijke voordeel van een aquarium thermometer, is dat je er altijd de juiste temperatuur mee kan opmeten. Dit is ontzettend belangrijk voor zowel jouw vissen als jouw aquarium planten.

Afhankelijk van het soort vissen en planten dat jij in je bak hebt, zal de temperatuur van het water rond een bepaald aantal graden moeten zitten. Hiermee simuleer je de temperatuur van het gebied waar de vissen en planten vandaan komen.

Er zijn echter wel allerlei externe factoren die invloed kunnen hebben op de temperatuur van jouw tank. Denk hierbij aan bepaalde aquarium verlichting, of jouw aquarium in de buurt van een raam staat (terwijl dit niet aan te raden is) of de temperatuur van de ruimte waar het aquarium in staat.

Daarom dat je een thermometer in je aquarium wilt hebben, zodat je altijd op de hoogte bent van de temperatuur. Mocht het te hoog of te laag zijn, kan jij dus snel actie ondernemen.

Je kan er waarschuwingen door ontvangen

Een ander belangrijk voordeel van een aquarium thermometer, is dat je met sommige digitale thermometers een alarm in kan stellen. Als het water te warm of te koud wordt, dan zal er een alarm afgaan. Hierdoor kan je voorkomen dat het water dus te warm of te koud voor jouw vissen en planten wordt, waarmee je allerlei nare zaken kan voorkomen.

Als je het ons vraagt zijn dit de meest belangrijke redenen waarom je een thermometer voor je aquarium zou moeten kopen. Maar waar let je dan op, wanneer je dit product gaat kopen? Daar nemen wij je nu in mee.

thermometer aquarium

Aquarium thermometer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste aquarium thermometer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw aquarium, kweekbak, vis of ander zeedier(tje) op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Digitaal of analoog

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het soort thermometer dat je voor je aquarium wilt kopen. Bovenin dit artikel hebben wij kort al even benoemd dat er twee soorten zijn, namelijk: een analoge thermometer en een digitale thermometer.

We copy/pasten even de eerder gegeven uitleg hierachter: Een analoge thermometer plaats je in het aquarium en meet vanuit het water de temperatuur. Een digitale thermometer heeft een meetsonde die je in het water hangt, waarbij de thermometer zelf buiten het aquarium hangt.

Beide producten hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo is een analoge thermometer vaak een stuk goedkoper, maar kan een digitale thermometer wat accurater de temperatuur meten. Ook kan je bij sommige digitale varianten een alarm instellen als het water te koud of te warm wordt.

Meetbereik

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is het meetbereik van de aquarium thermometer. Met meetbereik bedoelen we vanaf hoeveel graden en tot hoeveel graden er gemeten kan worden.

Zowel analoge als digitale thermometers gaan vaak maar tot een maximaal aantal graden wat gemeten kan worden. Zo kan het ene product de temperatuur van 0 tot 48 graden meten, terwijl het andere product geschikt is voor een temperatuur van 20 tot 30 graden.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw aquarium aanschaft.

Prijs van de aquarium thermometer

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een aquarium thermometer begint vanaf zo’n €4 en kan oplopen tot ongeveer €80, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

digitale aquarium thermometer

Hoe plaats je een thermometer in je aquarium?

Wanneer jij eenmaal de juiste thermometer voor je aquarium in huis hebt gehaald, is het natuurlijk prettig om te weten hoe je dit product zo veilig mogelijk in je tank plaatst.

Gelukkig is dit niet al te lastig! Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met het soort thermometer dat je hebt: analoog of digitaal.

Een analoge thermometer plaats je, heel simpel, door middel van zuignapjes aan de binnenkant van jouw bak. Kijk even van het product dat jij gekocht hebt hoe je dat precies kan doen, vanuit de gebruiksaanwijzing.

Een digitale thermometer heeft een meetsonde, waarbij je de meetsonde in het water hangt en de digitale thermometer aan de buitenkant van het aquarium bevestigd. Ook dit doe je wederom met zuignapjes, zodat het product goed vast blijft zitten aan de glazen behuizing.

Na het volgen van deze stappen zit de thermometer van jouw bak (als het goed is) vast. Simpeler kan haast niet!

Wat als mijn analoge thermometer stuk is?

Soms kan het gebeuren dat jouw analoge thermometer stuk gaat. Zoals eerder benoemd, bevat dit soort thermometers een vloeistof, waarbij de rode vloeistof het meest voorkomt. Maar is het dan erg als de thermometer kapot gaat en deze vloeistof in het water terecht komt?

Deze vraag kunnen we simpel beantwoorden met een “Nee, het is niet erg als de thermometer stuk gaat”. Meestal zit er alcohol of petroleum in de rode thermometers. Er zitten zulke kleine hoeveelheden vloeistof in, dat het geen schade op zal leveren aan planten of vissen.

Wel zal je de glasscherfjes moeten opruimen, maar dat spreekt voor zich. Het komt niet vaak voor dat een thermometer stuk gaat, maar mocht het gebeuren heb je in ieder geval een antwoord op deze vraag.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie