Algenmagneet: Ontdek hier de 15 beste algenmagneten van 2021!

Een algenmagneet is een erg prettig hulpmiddel waarmee jij jouw glazen aquarium wanden perfect algenvrij kan krijgen, zonder dat je hoeft te gaan stoeien met sponsjes. Ook behoren vieze handen tot het verleden tijd met dit geweldige product!

In dit artikel nemen wij je mee in de beste algenmagneet van 2021. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een algenmagneet, waarom je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips over hoe een aquarium algenmagneet precies werkt. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina.

De beste algenmagneet van 2021

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste algenmagneet van 2021, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij voor jouw aquarium uit? We zijn erg benieuwd!

Goed om te weten: Onderstaande producten zijn vaak in diverse groottes te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, om het juiste product voor jouw aquarium te vinden.

Onze top 5 algenmagneten

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere aquariumliefhebbers ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Algenmagneet van Mag-Float

Het eerste product in onze top vijf is de algenmagneet van Mag-Float. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 7 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten!

De algenmagneet van Mag-Float is in diverse groottes verkrijgbaar. Elke grootte is geschikt voor een bepaalde glasdikte Hierboven zie je bijvoorbeeld maat L, dat geschikt is voor glas tot 10 millimeter dik.

Je kan ook maat S, XS en Nano kiezen. Maat S is geschikt voor een glasdikte van maximaal 5 millimeter en XS tot 3 millimeter. Ook krijg je stapelkorting bij dit product, wanneer je er meerdere tegelijk koopt. Deze korting kan oplopen tot wel 36%, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Algenmagneet van Aqua Nova

Het tweede product in onze top vijf is de algenmagneet van Aqua Nova. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com.

De algenmagneet van Aqua Nova is alleen beschikbaar in maat S en is hiermee geschikt voor aquaria met een glasdikte tot 5 millimeter. Ook bij dit product kan je genieten van stapelkorting, dat kan oplopen tot wel 20%. Wat wil je nog meer?

Algenmagneet XXL van Dierenplezier

Het derde product in onze top vijf is de algen magneet XXL van Dierenplezier. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com.

De algenmagneet van Dierenplezier is met een lengte van 12 centimeter een XXL variant. Het handige aan dit product is dat het geleverd wordt met twee soorten schrapers, die je aan de voorkant van de algenmagneet kan bevestigen.

Zo krijg je een RVS schraper dat geschikt is voor glas en een plastic schraper dat geschikt is voor andere en zachtere materialen. Jouw tank is in een handomdraai algenvrij met dit product.

Algenmagneet van Ferplast

Het vierde product in onze top vijf is de algen magneet van Ferplast. Ook dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com.

De algenmagneet van Ferplast komt met een lengte van zo’n 8,5centimeter en is hierdoor niet mega klein, maar ook niet groot. Dankzij de mooie zwarte kleur zal dit product goed opvallen in jouw tank.

Net als zoveel algenmagneten, zal ook dit product drijven wanneer je het kwijtraakt in je aquarium. Op die manier kan je dus snel verder met het verwijderen van algen, omdat je dit product zo hebt teruggevonden.

Algen magneet van Aquascape

Het laatste product in onze top vijf is de algen magneet van Aquascape. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren op bol.com.

De algenmagneet van Aquascape is geschikt voor aquariumruiten van 3 millimeter tot 6 millimeter dik. Net als bij de twee producten hierboven, krijg je ook bij Aquascape stapelkorting. Deze korting kan oplopen tot 38%. Meer heb je niet nodig toch?

Zit jouw algenmagneet niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 80 verschillende algenmagneten hebben!

Wat is een algenmagneet?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed idee van wat een algenmagneet is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

De beste manier om algen te verwijderen van jouw aquariumwand, is door gebruik te maken van een algenmagneet. Dit product bestaat doorgaans uit 2 delen. Het ene deel is wat ruwer en het andere deel is vaak wat gladder en voorzien van een viltachtige stof.

Het ruwe gedeelte plaats je aan de binnenkant van jouw aquarium en het gladde gedeelte aan de buitenkant. Doordat er in het gladde deel een magneet zit, blijven de twee delen aan elkaar plakken met daartussen de aquariumwand.

En dankzij deze werking kan jij jouw aquariumwand goed algen vrij krijgen. Verderop in dit artikel leggen wij je uit hoe je te werk gaat.

Een algenmagneet uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken en producten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een algenmagneet moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

algenmagneet aquarium

Waarom een algenmagneet kopen?

Nu je weet wat een algenmagneet is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk een product wat belangrijk kan zijn om in huis te halen. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die dit product met zich mee brengt.

Maak jouw aquariumruiten algen vrij

Het eerste voordeel dat een algenmagneet jou kan bieden, is dat het ervoor zorgt dat jouw aquariumruiten algen vrij worden. Algen wil je namelijk niet in jouw aquarium hebben, omdat deze de kwaliteit van jouw tank sterk kunnen verslechteren.

Vandaar ook dat een algenmagneet in het leven geroepen is. Dit product is speciaal ontwikkeld om op een schone, goede en veilige manier jouw wanden algen vrij te krijgen.

Voorkom dat je de algen uitsmeert

Onze ervaring is dat wanneer je aan de slag gaat met sponsjes, je het jezelf alleen maar lastiger maakt. Vaak worden de algen hiermee alleen maar uitgesmeerd, waardoor je het algenprobleem niet perse aan het oplossen bent.

Ook dit is verleden tijd met een algen magneet! Geen geklooi meer met sponsjes en je hebt sneller algenvrije aquariumruiten.

Geen vieze handen

Een ander bijkomend voordeel van een algen magneet, is dat je geen vieze handen meer krijgt tijdens het schoonmaken van de aquariumruiten. Jouw handen hoeven eigenlijk niet eens meer het water in (behalve wanneer het algenprobleem écht groot is).

Algenmagneten besparen een hoop tijd

Het laatste voordeel dat een algenmagneet kan bieden, is dat het je een hoop tijd kan besparen. Je hoeft immers niet meer te klooien met sponsjes die de algen alleen maar verspreiden.

Verderop in dit artikel nemen wij je mee in hoe je een algen magneet het beste kan gebruiken. Je zal erachter komen dat dit product precies doet wat je ervan mag verwachten.

Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een algenmagneet gaat kopen? Daar ga je hieronder achter komen.

algenmagneet

Algenmagneet kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste aquarium algenmagneet gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw aquarium, vis of ander zeedier(tje) op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Glasdikte van jouw aquarium

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van jouw aquariumwanden. De algenmagneten zijn namelijk maar geschikt voor een maximale glasdikte, omdat anders de magneet niet sterk genoeg is.

Probeer dus, van het product dat jij gaat kopen, te achterhalen voor welke glasdikte die magneet geschikt is. Vaak kan je dit soort informatie uit de productomschrijving halen, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Grootte van de algenmagneet

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is de grootte van de algen magneet. De grootte van de magneet zorgt er namelijk voor dat je sneller klaar kan zijn met het reinigen van de ruiten, omdat je meer oppervlakte tegelijk kan reinigen.

Ook zorgt een grotere magneet ervoor dat je dit product tussentijds minder vaak hoeft schoon te maken. Ook dit zal je uiteindelijk flink wat tijd kunnen besparen.

Met of zonder schraper

Sommige merken leveren algenmagneten met een handige schraper eraan vast. Deze schraper kan je inzetten als de magneet de algen niet van de aquariumwanden krijgt. Je kan het zien als een laatste redmiddel, waarmee je hardnekkig vuil van de wanden af kan schrapen.

In ons aquarium is dit niet echt nodig geweest, maar het is goed om te weten dat er producten bestaan die voorzien zijn van zo’n schraper.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw aquarium aanschaft.

Prijs van de algenmagneet

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een algenmagneet begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €80, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

aquarium algenmagneet

Hoe werkt een algenmagneet?

Wanneer jij de beste algenmagneet in huis hebt gehaald, is het natuurlijk prettig om te weten hoe dit product exact werkt. Gelukkig is dit niet al te lastig en kom je al een heel eind als je onderstaande tekst goed doorneemt. Je gaat als volgt te werk.

Allereerst is het de zaak om de magneet te bevestigen aan jouw aquariumwand. Dit doe je door het ruwe gedeelte van de magneet aan de binnenkant te bevestigen en het gladde gedeelte aan de buitenkant. Dankzij de magneet blijven de twee delen aan elkaar plakken, met jouw aquariumwand er tussen in.

Vervolgens ga je met draaiende bewegingen al jouw aquariumwanden af. Zorg ervoor dat je elke wand meeneemt, zolang jouw magneet daar goed bij kan komen natuurlijk.

Merk je dat de ruit niet schoner wordt, omdat de magneet vies is? Spoel de magneet dan even af en ga dan verder met de draaiende bewegingen.

Nog twee laatste tips: Voorkom dat er kleine steentjes of zandkorrels tussen de twee delen van de magneet komen. Op die manier kan je anders krassen in de aquariumruiten krijgen en dat wil je ten alle tijden voorkomen.

Wanneer je klaar bent met het reinigen van de ruiten, haal dan de magneet uit het water. Laat het niet aan de ruiten hangen, omdat de algenmagneten dan ook een algenbron kunnen worden.

Hoe maak je een algenmagneet schoon?

Wanneer jij jouw aquariumruiten gaat ontdoen van algen, zal de magneet natuurlijk ook vies worden. Dus hoe kan je dan het beste jouw algen magneet schoonmaken? Ook dat is zo gepiept!

Het enige wat je nodig hebt is een borsteltje en wat stromend water. Het enige wat je hoeft te doen is de ruwe kant (de kant die de algen verwijdert) te wassen onder het stromend water. Dit doe je met de borstel.

Schrob de hele magneet goed af en laat het vervolgens goed opdrogen, voordat je de magneet op gaat bergen. Laat je het niet goed opdrogen, bestaat er de kans dat de magneet schimmel krijgt. Dit wil je natuurlijk niet ;).

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie